Vil du være frivillig?

Har du lyst til å være med på å gjøre årets Movies on War til en morsom, god og profesjonell festival?

Den 13. utgaven av Movies on War går av stabelen 15. – 19. november, og vi trenger engasjerte frivillige som har lyst til å være med på å lage Innlandets største filmfestival i Elverum sentrum!

Påmeldingsfrist: 20. oktober

Hvilke goder får jeg som frivillig?
Som frivillig får du verdifull arbeidserfaring og innsikt i hvordan en filmfestival drives, og du får møte mange spennende mennesker. Som frivillig får du gratis festivalpass, så lenge du jobber minst to vakter under festivalen eller tre i forkant. Vi arrangerer en kick-off i september, og et møte rett før festivalen der du får festival-t-skjorta og nærmere informasjon. Vi vil også invitere til et treff rett i etterkant av festivalen, samt at vi har spesialarrangementer og tilbud for de frivillige året rundt. Etter endt arbeid kan du få en arbeidsattest som dokumenterer din innsats.

Hva er ditt ansvar som frivillig på Movies on War?
Å være frivillig under Movies on War krever at du setter deg inn i nødvendig informasjon, møter opp til avtalt tid og bidrar så godt du kan til arbeidsøkten er over. Det er viktig å være blid og imøtekommende overfor vårt festivalpublikum, gjester og andre frivillige – som frivillig er du vårt ansikt utad.

Tidsbruk
Frivillig-jobbene vil i all hovedsak foregå under festivalen; 15. – 19. november. I tillegg vil det være behov for noe hjelp under skolevisninger på dagtid uka før, samt stand og plakatoppheng i oppløpet til festivalen. Meld i fra dersom du ønsker eller har mulighet til å være frivillig utenom festivaldatoene.

Her er de forskjellige oppgavene du kan bidra med som frivillig:
I år prøver vi en litt ny løsning, hvor de frivillige deles inn i grupper og gjør den samme jobben gjennom hele festivalen. Hver gruppe får en leder – meld gjerne ifra om det er noe du kan tenke deg.

Sjåfører:
Hvert år har vi gjester som trenger å hentes/leveres – hovedsakelig på skysstasjonen, men det kan også forekomme kjøreoppdrag til Hamar eller Oslo lufthavn. Her trenger vi deg med førerkort og egen bil (drivstoff dekker festivalen). Du vil få muligheten til å bli kjent med spennende gjester, regissører og forfattere. Ofte er du den første representanten fra festivalen som gjestene møter. For å være sjåfør må du derfor ha godt humør og solid løsningsorientering.

Profilering/dekor:
Denne gruppa skal samles noen ganger i tiden fremover mot festivalen, med ett mål: hvordan synliggjør vi at det er festival i byen? Her er ingen idé for stor eller sprø. Det er begrensede midler så det hjelper å være kreativ. Gruppa har ansvaret for å henge opp plakater i by og omkrets, og ikke minst tenke ut og produsere dekor til både by og festivalområde. Denne gruppa vil ha de mest fleksible arbeidstidene.

Stands/vakt:
Denne gruppa er ofte det vi kaller festivalens «ansikt utad». Gruppa vil være ansvarlige for å holde stands der det føles relevant i tiden frem mot festivalen. Målet er å skape engasjement for byens festival, samt opplyse de som ikke allerede vet om festivalen. «Alt er lov» for å skape dette engasjementet, kanskje kan man ha konkurranser? Quiz? Gruppa får plakater, roll-ups og annet materiell til denne jobben.

Under festivalen vil gruppa være ansvarlig bistå i døra på kinoen, samt rydde salene mellom visningene blant annet.

Info og gjestehåndtering:
Under festivalen ønsker vi å ha en info-stand der gjester og publikum kan få informasjon og kjøpe festivalmerch. Dette er jobben for deg som uansett kan hele programmet utenatt, og er glad i å snakke med besøk og gjester. Denne gruppa har ansvaret for å bidra til et hyggelig og levende festivalområde (på kulturhuset).

En annen del er å være til stede for gjestene ved festivalen, kanskje har de lyst til å dra på museer, eller få en guidet tur gjennom byen? Her kan du være behjelpelig!

Kafé:
Slik som i fjor blir det kafé på festivalområdet. Dette er jobben for deg som er serviceinnstilt, ryddig og glad i mat. Du vil få nærmere opplæring og gjennomgang av rutiner.

Meld deg på ved å sende epost til friviligansvarlig Ellinor Maurstad på frivillig@moviesonwar.no. Fortell oss litt om deg selv, hvilke(n) grupper du kan tenke deg å bidra i, samt om det er dager du IKKE kan jobbe. Lurer du på noe, kan du sende en epost til adressen over. 

Påmeldingsfrist: 20. oktober