Vinneren av 100 000 kr er kåret!

Juryen har talt. Vinneren av pitchekonkurransen –og en premie på  100 000 kr. fra Sparebanken i Hedmark – er Gunhild Magnor!

Magnor er fra Stange, og kanskje mest kjent for publikumssuksessen «Optimistene». Dette er hennes første spillefilmprosjekt. Prosjektet er basert på historien til Eva Jørgensen (senere gift Kløvstad) fra Hamar, og det er mer info om hennes liv i Norsk biografisk leksikon.

Juryens begrunnelse:

Juryen er imponert over nivået på samtlige ideer som ble presentert for oss. Vi er sikre på at flere av prosjektene vil se dagens lys i årene som kommer. Det er flott å se at temaene krig og fred, forsoning og konflikt kan bli fortalt på så mange ulike måter, både som fiksjon og dokumentar, fra brent jord i Nord-Norge til kjølvannet av folkemordene i Rwanda og Burundi.

Det var ikke en enkel oppgave for juryen å velge ut ett prosjekt som klar vinner. Men i en tid hvor mangelen på sterke kvinnekarakterer er synlig i norsk film, var det én idé som til slutt stakk seg ut. I en sterk og medrivende historie fra en krig som har vært med på å forme vår norske historie og identitet mer enn kanskje noe annet, finner vi en kvinne midt oppi det hele som ikke bare må kjempe mot okkupasjonsstyrkene, men også mot fordommer. Et utall historier er blitt foreviget både på film, på TV og i bøker om mannlige motstandshelter som stod opp for sitt land. Men lite er sagt og fortalt om kvinnene. I denne filmen, som hedrer en av de få kvinnelige Milorg-lederene fra andre verdenskrig, får vi et innblikk i hvordan kamplyst, patriotisme og stolthet ikke av avhengig av kjønn, men av hva slags menneske du er.

Vi gratulerer Gunhild Magnor med Movies On War’s pitchepremie 2016 på 100.000 kr for prosjektet Jacob.