welcome-to-chechnya
welcome-to-chechnya
welcome-to-chechnya
welcome-to-chechnya

Welcome to Chechnya

USA | 2020 | 107 minutter

Visninger

Intro
20/11, 09:30
Elverum Kulturhus - Storstua

Omtale

Et rystende innblikk i Tsjetsjenias krig mot homofili

Det finnes land som har et inhumant, irrasjonelt og barbarisk syn på homofili – og så har man Tsjetsjenia. Siden 2017 har den russiske republikken anholdt, torturert og henrettet mennesker med LHBT-legning. Russiske myndigheter gjør ingenting, og det internasjonale samfunnet er frustrerende stille. Dermed er det opp til vanlige borgere å forhindre disse grove menneskerettighetsovergrepene, og i den nervepirrende dokumentaren Welcome to Chechnya følger vi en gruppe aktivister som setter sine egne liv på spill for å redde homofile ut av Tsjetsjenia.

Dette er en brutal og rystende dokumentar som skildrer en virkelighet som nærmest er for dyster og farlig til å være sann. Regissør David France (How to Survive a Plague, 2012) måtte utgi seg for å være turist mens han filmet i Russland, og hovedpersonene er anonymisert ved hjelp av digital «deep fake»-teknologi, som forsterker følelsen av å befinne seg i en parallell marerittdimensjon. Welcome to Chechnya er en av årets sterkeste dokumentarer, og en påminnelse om at kampen for homofiles rettigheter på ingen måte er over.

Filmen vant Checkpointsprisen ved Bergen internasjonale film festival tidligere i høst, samt pris for beste dokumentar ved Oslo Fusion.

(hentet fra biff.no)

Trailer

Billetter

Fakta

Tema: LGBT

Sjanger: Dokumentar

Nasjonalitet: USA

Spilletid: 107 minutter

Språk: tsjetsjensk/engelsk/russisk

Regi: David France

Med:

Aldersgrense: 12 år

Visninger

Intro
20/11, 09:30
Elverum Kulturhus - Storstua